Da jeg kom hjem fra Japan var det første folk spurgte om, nå har du så spist sushi hver dag?

Næ, svarede jeg høfligt tilbage!

Vi spiste sushi 2 gange på 3 uger.

Den første gang var i Tokyo på det berømte fiskemarked Tsukiji og den anden gang var under vores badeferie i Shimoda. Hvor mærkeligt det end lyder, så findes der i tusindvis af sushi restauranter bare alene i Tokyo, men vi så virkelig ikke ret mange. Måske skyldes det alle de andre japanske specialiteter såsom: Ramen, Yakitori, Tempura, Okonomiyaki, Curry-rice, Soba eller Udon, Gyoza og Kaiseki da vi boede på Ryokan i alperne. Hvordan alle retterne ser ud og smager må du høre om en anden gang eller også spørge mig ad 🙂

Running sushi i Shimoda

Men i Shimoda på vej hjem fra vores strandtur til Sotura Beach kom vi forbi en bygning ved havnen. Den så på en gang meget forladt ud, men så alligevel kræsede der en masse mennesker rundt. Vi blev vildt nysgerrige og blev enige om, at vi måtte hen og checke stedet ud.

Måske går vi glip af noget?

Bygningen var forladt. Alle kontorerne og et par cafeer og en frokostrestauranter havde lukket, pånær denne lille running sushi restaurant, hvor alle gik og ventede udenfor for at få et bord. Vi blev ret hurtige enige om, at her skulle aftenens måltid indtages. Vi gik ind for at spørge om et bord til 5 personer.

Ingen forstod et ord engelsk og de lignede nogen der havde set nogle fra mars!

Udenfor spurgte vi de andre ventede gæster om hjælp, men ingen kunne hjælpe os. Ingen forstod os. Hmmm den er svær. Jeg gik ind igen og forsøgte på ny, at skaffe os et bord. Det var der jeg opdagede, at der var et reservationssystem. I en lille bog skulle man skrive sig op med navn og antal. Lykkelig gik jeg ud til familien, som sad artige udenfor og ventede på mig. Vi måtte vente en 30 minutter førend vi blev råbt op.

Familien venter artigt udenfor restauranten
Familien venter artigt udenfor restauranten

Restaurantens opbygning

I midten af restauranten stod sushikokkene og arbejdede på højtryk, imens running sushi bordet omkransede dem. På den ene langside var der bar stole til de gæster der kom alene eller i et selskab på to personer. På den anden langside var der kupeer, som at sidde på en amerikansk dinner i plastikbetrukne grå sofasæder.

På bordet lå et japansk menukort, soya, wasabi og en kande med frisk vand klart til os. Iskolde øl, sodavand og grøn te blev serveret af en høflig tjener og så var det ellers bare at tage for sig af de mange sushiretter.

Alt var på japansk, så vi gik efter farverne og fiskenes udseende.

Sushi med blæksprutte
Sushi med blæksprutte

Børnene blev sindsygt begejstrede over de store stykker chokoladekage, som kom kørerende rundt på båndet midt imellem sushiretterne. Kagetallerkenen var sort, så det betød den kostede 300 yen.

Der var 7 forskellige farvede tallerkener med hver deres pris, så da måltidet var ovre var det blot, at tælle farverne sammen og afregne derefter.

Klik på billedet for at få det i et stort format

Her på kortet har jeg markeret, hvor restauranten ligger henne i Japan.

Håber jeg kan friste dig med en tur på sushi restaurant?

De bedste hilsner

Bettina

Tips og tricks

Link til restaurant med running sushi i Shimoda: http://www.kaikokushimodaminato.co.jp/restarants/restarants.htm

Link til Tripadvisor for at læse andre gæsters anmeldelser og se deres billeder.

One Comment

  • Jeg så heller ikke så mange sushirestauranter i Tokyo – hadde forventet å se flere. Men det er jo så utrolig mye god mat i Japan! Jeg ble overrasket over dette fordi jeg ikke visste så mye om japansk mat før jeg besøkte landet.

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)